Raspberry Adguard Home General Settings Ayarları

{yenibilgiask} $title={Neler Var?}

Raspberry Pi üzerine kurduğum stabil çalışan Adguard Home (General Setttings) genel ayarlarını inceleyelim. General Settings menüsü altındaki ayarların sağlıklı çalışabilmesi için, Adguard Home kurulum ayarları doğru yapılandırdığınızdan emin olmanız gerekebilir.

Raspberry Adguard Home General Settings Ayarları

Adguard Home General Settings

Block domains using filters and hosts files

Engelleyeceğimiz domain listesinin çalışması için bu seçeneği aktif ettim.

Filter update interval, tanımlayacağınız filtre listelerinin ne sıklıkla güncelleneceği ayarıdır. Eğer kişisel engel listesi kullanıyorsanız, devre dışı bırakabilirsiniz. 7 gün, 3 gün, 24 saat, 12 saat, 1 saat gibi seçeneklerden birini seçebilirsiniz.

Özel engel filtre listesi kullandığım için Disabled seçerek devre dışı bıraktım.

Use AdGuard browsing security web service

Tarayıcınızın talep ettiği url'leri Adguard Home'un güvenlik açısından incelemesini istiyorsanız, bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz.

Adguard Home'un bu seçenek için açıklaması şöyle: "AdGuard Home, alan adının tarama güvenliği web hizmeti tarafından engellenip engellenmediğini kontrol edecektir. Kontrolü gerçekleştirmek için gizlilik dostu arama API'sini kullanacaktır: sunucuya yalnızca SHA256 alan adının kısa bir öneki gönderilir."

Dilerseniz kullanabilirsiniz, tercihen devre dışı bıraktım.

Use AdGuard parental control web service

Ağdan gelen sorguların yetişkinlere yönelik materyaller içerip içermediğini incelemesini ve eğer içeriyorsa sorgunun engellenmesini istiyorsanız, bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz.

Adguard Home'un bu seçenek için açıklaması şöyle: "AdGuard Home, alanın yetişkinlere yönelik materyaller içerip içermediğini kontrol edecektir. Tarama güvenliği web hizmetiyle aynı gizlilik dostu API'yi kullanır."

Dilerseniz kullanabilirsiniz, tercihen Disabled seçerek devre dışı bıraktım. Çünkü ağda ziyaret edilen alanların yetişkinlere yönelik materyaller içerip içermediğini dns aracılığıyla filtreliyorum. Düz dns olarak 1.1.1.3 yada DNS over TLS (DoT) olarak family.cloudflare-dns.com ve DNS over HTTPS (DoH) olarak https://family.cloudflare-dns.com/dns-query kullanıyorum.

Use Safe Search

Ağdan gelen sorguların, listedeki arama motorları ve servisler için varsayılan olarak güvenli arama sınıfında değerlendirilip sonuçlanmasını istiyorsanız etkinleştirebilirsiniz.

Adguard Home'un bu seçenek için açıklaması şöyle: "AdGuard Home, şu arama motorlarında güvenli aramayı zorunlu kılacaktır: Google, YouTube, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Pixabay."

Listedeki arama motorları ve Youtube için varsayılan olarak güvenli arama hizmetini aktifleştirmek için bu seçeneği etkinleştirdim.

Adguard Home Logs Configuration

Enable Log

Adguard Home'un tüm sorguları log dosyasına kaydetmesi için bu seçeneği etkinleştirdim.

Anonymize client IP

Adguard Home'un bu seçenek için açıklaması şöyle: "İstemcinin tam IP adresini günlüklere veya istatistiklere kaydetmeyin"

Query logs rotation

Özel zaman dilimi yada 6 saat, 24 saat, 7 gün, 30 gün veya 90 gün seçebilirsiniz.

Ignored domains

Adguard Home'un bu seçenek için açıklaması şöyle: "Bu kurallarla eşleşen sorgular sorgu günlüğüne yazılmaz."

Adguard Home Statistics Configuration

Enable statistics

Adguard Home'un tüm sorguları kontrol panelinde göstermesi için bu seçeneği etkinleştirdim.

Statistics retention

Aralık değerini azaltırsanız bazı veriler kaybolacaktır. Özel zaman dilimi yada 24 saat, 7 gün, 30 gün veya 90 gün seçebilirsiniz.

Ignored domains

Adguard Home'un bu seçenek için açıklaması şöyle: "Bu kurallarla eşleşen sorgular istatistiklere yazılmaz"

Raspberry Pi ile Adguard Home General Settings Kullandığım Ayarlar

Raspberry Pi 3B+ cihazımda kurulumunu yaptığım Adguard Home General Settings menüsü altındaki ayarların ekran görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz. Fotorğrafı yeni sekmede açarak detaylıca inceleyebilirsiniz.

Raspberry Adguard Home General Settings
Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu 100% garanti etmiyoruz... Aradığınız bilgi; ürün veya hizmet ile ilgili ise, üretici yada hizmet sayfasını kontrol etmelisiniz. Daha fazla bilgi için lütfen sorumluluk reddi sayfamızı dikkatlice okuyunuz.

Dilerseniz Raspberry Adguard Home General Settings Ayarları için yorum yazarak katkıda bulunabilirsiniz!

Tech Monster!

Yeah, I'm a tech blogger. I like to review every product that joins Technology. Stay on track of what's old and new. So you'll feel updated. Good luck!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski