Raspberry Pi Güncelleme Komutları ve Senaryoları

{yenibilgiask} $title={Neler Var?}

Bir projeden kalan Raspberry Pi 3 Model B+ cihazımda otomatik ve manuel olarak güncellemeleri nasıl yüklüyorum?

  • Raspberry güncellemesi yapmak için gereken komutlar.
sudo apt update sudo apt full-upgrade{codeBox}

  • Raspberry güncelledikten sonra cihazınızı yeniden başlatmak için gereken komut.
sudo reboot{codeBox}

  • Raspberry güncellemesi yaptıktan sonra otomatik olarak paket verilerin temizlenmesi için gereken komutlar.
sudo apt autoremove sudo apt clean{codeBox}

Raspberry pi raspbian yazılım güncellemelerini zaman ayarlı olarak otomatik denetlemek ve yüklemek için eski Raspberry Pi 3 Model B+ cihazımda, crontab kullanıyorum. Böylece belirlediğim zaman dilimlerinde güncelleme kontrolü gerçekleşiyor.

raspberry pi güncelleme komutları consol senaryoları

Cihazınızda gerçekleşen güncelleme işlemleri, paket kurulumları veya bir işlemde hatası gerçekleşir ise; cihazınızın işlemcisi sürekli yüksek limitte kalabilir. Bu sebeple cihazınızda pasif ve aktif soğutma elemanları bulunmuyorsa, paket yükleme ve güncelleme komutlarını kullanmamalısınız.

  • Uyarı! Bu riskleri göze aldıysanız, kullandığım crontab kodu şöyle.
MAILTO="" 30 3 * * * sudo apt-get update && sudo apt-get full-upgrade -y{codeBox}

Bu senaryoya göre, her gün saat 03:30 anında güncelleme denetlenecek ve yükleme işlemi başlatılacaktır. Cihazınızda seçtiğiniz bölgesel saat dilimini kontrol etmelisiniz. Örneğin Pi cihazınız UTC+3 saat formatında ayarlı değilse, Türkiye dışında seçtiğiniz bölgenin saat dilimine göre, saat 03:30 anında işlem gerçekleşecektir.

Yer alan mailto komutu kullanılmadığı takdirde güncelleme sorgusu başarısız olabilir. Bu sebeple bu komutu, crontab sorgusunun başına ekledim.

Raspberry cihazlarınızda desteklenen hafıza kartlarından birini kullanmalısınız. Örneğin class 4 gibi hafıza kartı kullanırsanız, hafıza kartı yazma hızı düşük olacağından, işleminiz uzun saatler alabilir. Hatta işlem tamamlanmayabilir.

Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu 100% garanti etmiyoruz... Aradığınız bilgi; ürün veya hizmet ile ilgili ise, üretici yada hizmet sayfasını kontrol etmelisiniz. Daha fazla bilgi için lütfen sorumluluk reddi sayfamızı dikkatlice okuyunuz.

Dilerseniz Raspberry Pi Güncelleme Komutları ve Senaryoları için yorum yazarak katkıda bulunabilirsiniz!

Tech Monster!

Yeah, I'm a tech blogger. I like to review every product that joins Technology. Stay on track of what's old and new. So you'll feel updated. Good luck!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski