Python Programlama Dili Giriş

{yenibilgiask} $title={Neler Var?}

Python programlama dili, günümüzün en popüler programlama dillerinden biridir. Python programlama dili, özellikle bir çok alanda kullanılabilir olması, öğrenmesinin kolay olması Python programlama dilini oldukça popüler hale getirmiştir.

Python Programlama Dili

Python programlama dili, nesne yönelimli (object oriented programming), etkileşimli bir dildir. Python programlama dili, açık kaynaklıdır. Geniş kütüphane yapısı ile Python programlama dili, geliştirme sürecini hızlandırır.

Python Programlama Dili İle Neler Yapılabilir?

  • Robotik Uygulamalar
  • Veri Analizi
  • Makine Öğrenmesi
  • WEB Sayfası
  • Veritabanı İşlemleri
  • Hacking
  • Bilimsel Hesaplamalar vb. bir çok alanda kullanılabilen bir dildir.
Python Programlama Diline Giriş

Pyton Programlama Dili Derlenmesi

Python programları, metin dosyasına yazılmış düz Python ifadelerinden ibarettir. Python programlama dili ile kodlama yaparken bir IDE kullanıp kullanmamak geliştiricinin isteğine bağlıdır.

Eğer IDE kullanamadan python yazmak istiyorsanız gedit, terminal gibi yapılar kullanabilirsiniz.

IDE kullanmak isterseniz de; Eclipse, Wing, PyScripter, Pyshield, Spyder, Komodo, Netbeans, PyCharm, vb. gibi IDE leri tercih edebilirsiniz.

Hello World


print("Hello World")

#Tek satır yorum
"""Çok satır yorum"""
Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu 100% garanti etmiyoruz... Aradığınız bilgi; ürün veya hizmet ile ilgili ise, üretici yada hizmet sayfasını kontrol etmelisiniz. Daha fazla bilgi için lütfen sorumluluk reddi sayfamızı dikkatlice okuyunuz.

Dilerseniz Python Programlama Dili Giriş için yorum yazarak katkıda bulunabilirsiniz!

Tech Monster!

Yeah, I'm a tech blogger. I like to review every product that joins Technology. Stay on track of what's old and new. So you'll feel updated. Good luck!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski