Dart Programlama Dili Giriş

{yenibilgiask} $title={Neler Var?}

Dart programlama dili, google tarafından geliştirilmiş sonrasında ECMA tarafından standart hale getirilmiş bir dildir. Dart programlama dili açık kaynaklıdır. Dart programlama dili, genel amaçlıdır.

Google'ın desteklediği Flutter SDK sayesinde, Dart programlama dilini kullanarak tek bir platformda kod yazıp, hem IOS hem de Android ortamında uygulama geliştirmenize yardımcı olur.

Dart programlama dili bunun dışında; web, server ve IoT gibi alanlarda da kullanabileceğiniz bir dildir. Dart programlama dili, nesne tabanlı bir dildir. Dart programlama dili, öğrenmesi kolay bir dildir. Hele ki bildiğiniz başka bir programlama dili varsa öğrenmeniz çok daha kolay olacaktır.

Dart Programlama Dilinde Kullanılabilecek Editörler

Dart programlama dili için kullanabileceğiniz editörler arasında en çok tercih edilen JetBrains IDE'leridir. Dart eklentisi, PyCharm, PhpStorm, IntelliJ IDEA, ve Webstorm için sunulmaktadır. Bu eklenti ile syntax hataları, otomatik kod tamamlama, analiz yapma, refactoring, hata ayıklama ve daha fazlası bulunmaktadır.

dart programlama dili ders çalışmaları

Sublime Text, Visual Studio Code ve Atom gibi derleyicileri için de farklı eklentiler vardır. Dart programlama dilini öğrenirken herhangi bir ide kurmak için vakit kaybetmek istemiyorsanız online dart derleyicisi olan dartpad kullanabilirsiniz

Hello World

Dart programlama dilinde dosyaların uzantısı .dart olmalıdır. C dilin de olduğu gibi oluşturduğumuz dart dosyası bu main metodunu çalıştırarak çıktı verir.



void main(){
print("Hello World");
}

Dart Yorum Satırları



// tek satırlık yorum

/*
çok satırlık yorum
*/
Burada yer alan bilgilerin doğruluğunu 100% garanti etmiyoruz... Aradığınız bilgi; ürün veya hizmet ile ilgili ise, üretici yada hizmet sayfasını kontrol etmelisiniz. Daha fazla bilgi için lütfen sorumluluk reddi sayfamızı dikkatlice okuyunuz.

Dilerseniz Dart Programlama Dili Giriş için yorum yazarak katkıda bulunabilirsiniz!

Tech Monster!

Yeah, I'm a tech blogger. I like to review every product that joins Technology. Stay on track of what's old and new. So you'll feel updated. Good luck!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski